Jeroen Knippenberg – Het Newborn programma was ook meteen een flinke wake-upcall.

Ik ben in 2018 bij Primal begonnen. We waren toen net verhuisd en ik zocht een nieuwe plek om te gaan kickboksen. Primal zag er uit als een leuk plek met een gevarieerd lessen aanbod. Na een goed bevallen proefles hebben we een aantal jaar boksen en kickboksen gedaan bij Primal (naast CrossFit was er destijds ook een vechtsport aanbod). 

De lessen waren goed verzorgd, wat technischer dan ik gewend was (goede uitdaging dus). Een goede sfeer en deskundige trainers viel meteen op. Francis (mijn vrouw) wilde ook eens CrossFit aan de andere kant van de muur proberen. Ik stond niet te popelen, eerlijk gezegd, maar besloot om wel met Francis mee te doen aan het Newborn programma. 

Het Newborn programma was ook meteen een flinke wake-upcall. Ik dacht dat ik redelijk fit was, maar daar was niks van over zodra ik met gewichten aan de slag ging. Ook mijn mobiliteit was ver te zoeken. Al met al een pittig begin, maar het prikkelde me wel op de juiste plek. Dat had zeker te maken met het enthousiasme van de coach tijdens het Newborn programma, en van alle de coaches in de lessen daarna. 

In de loop van de jaren ben ik flink gegroeid qua fitheid, techniek, mobiliteit en ook stukje mentale veerkracht in zware WODs. Een fit lichaam maakt het dagelijks leven een stukje makkelijker, en ook regelmatig mentaal afzien in de box maakt je mentaal weerbaarder bij uitdagingen buiten de box. Het helpt mij in ieder geval om genoeg energie te hebben om mijn doelen in het dagelijks leven na te jagen.  

Wat me bij Primal opvalt, en ook de reden is dat ik blijf komen, is de goede sfeer tijdens de lessen, kundig coaches en uitdagende programmering in de lessen. De coaches geven niet alleen les maar motiveren de atleten en geven individuele aandacht. Daarnaast werkt het inspirerend om in een groep samen een zware workout te ondergaan. Iedereen zit in hetzelfde schuitje, en je helpt elkaar erdoorheen. Ook vind ik het leuk om te zien dat er een flinke variatie aan sporters deelneemt aan de lessen. Zeer fitte atleten met wedstrijdervaring, nieuwelingen met heel weinig sport-ervaring en alles ertussenin. Iedereen sport prima naast elkaar zonder ego. 

Helaas zit er op CrossFit het negatief stigma van een blessuregevoelige sport, met weinig aandacht aan goede techniek. Ik kan me goed voorstellen dat, door de populariteit van de sport, er genoeg slechte gyms zijn waar dit vooroordeel waar is. Echter in mijn ervaring wordt er bij Primal juist veel aandacht besteed aan techniek, vorm en uitvoering. Tijdens eerdere (vecht)sporten heb ik juist meer last gehad van blessures dan tijdens CrossFit bij Primal de afgelopen jaren.  

Bij Primal is er best een grote groep aan actieve trainers. Wekelijks zie ik 2-3 verschillende trainers. Omdat iedereen weer net een andere manier van lesgeven heeft, en andere ques/tips geeft bij een zelfde techniek, helpt dit mij om de techniek beter te doorgronden.

Delen mag altijd!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Oh yeah!

There's more

wist je dat

Kleding en fitness twee totaal verschillende werelden zijn.

Daarom is To-Impress onze partner op heb gebied van kleding en merchandise.