Zestigplussers opgelet!

CrossFit 60+.

Behoud vitaliteit door samen met leeftijdsgenoten te werken aan kracht en mobiliteit.

Wat is een CrossFit 60+ les?

Tijdens de CrossFit 60+ lessen train je in een groep van maximaal 12 leeftijdsgenoten van zestig jaar of ouder.

Wekelijks volg je één of twee CrossFit lessen onder professionele begeleiding van een coach. De focus ligt op cardio, balans, mobiliteit en bot- en spierversterkende oefeningen die voldoen aan de bewegingsrichtlijnen van de Gezondheidsraad. Het doel? Mobiliteit, kracht en fitheid opbouwen om zo vitaliteit te behouden.

Primal combineert deze filosofie met de gedachte dat een gezonde levensstijl leuk en toegankelijk moet zijn. Lekker bewegen met toewijding en plezier, ongeacht leeftijd, dat is waar de sportschool voor staat.

Ik sport hier nu sinds oktober 2022 en ben zeer tevreden over Primal en het team. Voordat ik begon bij Primal had ik altijd last van rugklachten, en daar ben ik nu vanaf; ik heb gewoon geen rugklachten meer!

Het team van trainers is erg gevarieerd en ze geven erg fijn les. Het bevalt me heel erg goed hier.

Een echte aanrader voor 60-plussers!

Boris Wacanno

Ik was nog niet bekend met CrossFit en had geen idee wat me te wachten stond, maar inmiddels kom ik met plezier sporten.

De oefeningen zijn heel afwisselend en er wordt ook goed op je gelet wat betreft uitvoering van de oefeningen, er is altijd wel een alternatief als iets niet helemaal lekker gaat.

Hopelijk kan ik dit nog een hele tijd blijven doen. 

Cissy Smolenaers

Crossfit voor ouderen heeft de volgende voordelen

Pilot ‘CrossFit voor ouderen’ geslaagd!

CrossFit voor ouderen is bij Primal gestart door middel van een pilot. “We geloven 100% in de voordelen die CrossFit biedt en waren nieuwsgierig naar het animo voor deze sport onder ouderen” aldus Willem Peters, eigenaar van Primal.

Gevoed door deze vraag hebben in 2022 maar liefst 35 zestigplussers twee maanden deelgenomen aan de pilot ‘CrossFit 60+’ bij Primal. “We hoeven er niet lang over uit te wijden, de pilot was simpelweg een groot succes! Het is fantastisch om alle deelnemers van de pilot zo enthousiast te zien”.

Tijdens de trainingen zijn er verschillende oefenvormen voor ouderen getest om zo feedback te verzamelen. “De pilot mag dan afgerond zijn, maar met de lessen gaan we lekker door!” vertelt Willem met een lach.

“RX Fysio levert graag een bijdrage aan het CrossFit 60+ programma voor ouderen. Het opbouwen van kracht en conditie is ook op latere leeftijd nog altijd mogelijk, echter duurt het herstel wat langer waardoor trainingsintensiteit en -frequentie een andere benadering nodig hebben”
Tom Janssen

Onder begeleiding van RX Fysio.

De reguliere CrossFit 60+ lessen worden, net als tijdens de pilot, onder begeleiding van fysiotherapiepraktijk ‘RX Fysio’ gegeven.
Tom Janssen, eigenaar van RX Fysio, biedt vanuit zijn praktijk een uitgebreide fysiotherapeutische screening aan. Mochten hier bijzonderheden uit naar voren komen dan wordt hiermee rekening gehouden tijdens de lessen. Daarnaast hebben alle ouderen de mogelijkheid om twee keer per jaar gratis een ‘fysio check up’ in te plannen mochten zij daar behoefte aan hebben.

Te oud voor CrossFit?

We horen het maar al te vaak:

We leggen je daarom graag uit waarom wij geloven dat CrossFit ook bij jou past, ongeacht je leeftijd of fysieke gesteldheid.

Jouw behoeftes en die van een Olympische atleet verschillen van niveau, niet van soort. Kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit zijn belangrijk voor zowel ’s werelds beste atleten als voor ouderen.

Natuurlijk kan niet iedereen met hetzelfde gewicht worden belast. Door middel van progressies (moeilijkere varianten) en regressies (makkelijkere varianten) die de trainer je zal uitleggen, kunnen alle ouderen tijdens onze lessen effectief op eigen niveau trainen.

wist je dat

Kleding en fitness twee totaal verschillende werelden zijn.

Daarom is To-Impress onze partner op heb gebied van kleding en merchandise.