CrossFit bij Primal in Weert

CrossFit Primal – Weert.

Primal is een CrossFit box gevestigd in Weert, Limburg. Al vanaf de start in 2014 is Primal een officieel geregistreerde CrossFit affiliate, genaamd “CrossFit Primal”. De box biedt verschillende CrossFit-programma’s voor mensen van alle leeftijden en niveaus.

Wat zijn de voordelen van CrossFit bij Primal in Weert?

Wat is CrossFit?

CrossFit is een functionele, intensieve en gevarieerde manier van bewegen. Het doel is niet om de beste te worden in één specifiek onderdeel zoals bijvoorbeeld een gewichtheffer of een marathonloper. Het doel is juist om goed te worden in alle conditionele eigenschappen. Een CrossFitter is een specialist in niet specialiseren.

Toegankelijk voor elk niveau.

Van touwklimmen tot rennen en van gewichtheffen tot het leren van een handstand. Het is die veelzijdigheid en afwisseling die CrossFit zo leuk maakt. Daarbij maken we het bij Primal laagdrempelig voor iedereen! Je hoeft namelijk helemaal niet fit te zijn om bij ons te kunnen starten.

Bij Primal sport je op instapniveau, of ontwikkel je jezelf tot een ware atleet. De niveaus maar ook de leeftijden variëren van 16- tot zelfs 80 jaar! Naast de reguliere CrossFit lessen, heeft Primal namelijk een CrossFit 60+ programma specifiek voor ouderen van 60 jaar en ouder.

Het aanbod bij Primal.

Het team van Primal bestaat uit gekwalificeerde trainers die zijn opgeleid om mensen te begeleiden bij het behalen van hun fitnessdoelen. Ze bieden personal training, groepstrainingen en speciale trainingsprogramma’s, zoals weightlifting en work on weakness.

Bij weightlifting draait het volledige programma om het verfijnen de twee technieken uit het Olympisch gewichtheffen: de clean & jerk en de snatch. Deze technieken dagen je vooral uit op het gebied van mobiliteit, kracht en coördinatie, wat zich uiteindelijk een positieve invloed heeft op je CrossFit trainingen en zelf op je dagelijks leven.

Work on weakness” kan het beste worden samengevat als “vrij trainen met een plan”. Work on weakness is ideaal wanneer je uitgebreid de tijd wilt nemen om te werken aan jouw zwaktes (weakness). Uniek aan work on weakness is dat je in overleg met een coach een doelstelling en plan van aanpak opstelt. De trainingssessies duren 90 minuten (in plaats van 60 minuten) en Primal upload wekelijks workouts ter inspiratie, welke je kunt gebruiken voor je trainingen.

De trainingsruimte.

Primal heeft een moderne en ruime trainingsruimte met de nieuwste fitnessapparatuur en een relax ruimte vanwaar je uitkijkt over de trainingsruimte. Voor het gemak van haar leden heeft de CrossFit box heeft ook kleedkamers en douches.

Meer dan alleen trainen.

Naast de trainingsprogramma’s organiseert Primal ook verschillende evenementen en uitdagingen voor haar leden, zoals laagdrempelige competities (in de CrossFit wereld ook wel bekend als “throwdowns”), speciale workouts op feestdagen, evenementen voor goede doelen en teambuilding-activiteiten. Onder de leden van Primal creëert dit een gevoel van saamhorigheid en sociale verbondenheid.

Alle informatie op een rij.

Check de website voor alle informatie over onze missie, onze huisregels of CrossFit in Weert. Wil je het team en onze partners leren kennen, klik dan hier. Voor meer informatie over het lesaanbod kies je een van de onderstaande links:

Om onze abonnementen en tarieven te bekijken klik je hier.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of lees ze terug via onze nieuwspagina. Ben je nieuwsgierig naar alle aankomende evenementen, ga dan naar de events pagina.

Hoe kan ik starten?

Als je wilt starten met CrossFit dan biedt Primal twee opties. Je kunt een gratis proefles boeken, of een plek reserveren in het Newborn Primate Program.

Als je liever eerst een keer langskomt om kennis te maken zonder te zweten dan kan dat natuurlijk ook.

Al met al is Primal een uitstekende plek voor mensen in Weert en omgeving die op zoek zijn naar een leuke, toegankelijke en effectieve manier om hun gezondheid en fitheid te verbeteren.

wist je dat

Kleding en fitness twee totaal verschillende werelden zijn.

Daarom is To-Impress onze partner op heb gebied van kleding en merchandise.