Henk Truijen – Dus leeftijd will niks zeggen, dat is weer eens en temeer duidelijk.

Ik ben reeds enkele jaren aan het sporten bij Primal. In 1e instantie de reguliere CrossFit lessen, maar sinds een tijdje ben ik overgestapt op CrossFit 60+.

De reden voor deze overstap was dat de “doelen“ die worden gesteld bij de WOD’s voor mij meer haalbaar leken bij de 60+ groep. Misschien dat ik toch moeite heb om m’n ego thuis te laten, want ik wil het WOD-je dan ook altijd graag helemaal afmaken binnen de toegestane limiet. Aan de andere kant, wat moet/wil je op deze leeftijd nog bewijzen… 😊 

Over leeftijd gesproken; ik ben misschien wel een van de jongste, maar zeker niet de sterkste of degene met de beste conditie. Er zijn bijvoorbeeld 2 mannen van rond de 70 die veel en veel sterker zijn dan ik. 

Ik zal de namen van de heren niet vermelden in het kader van de wet op privacy, en ook om te voorkomen dat ze misschien naast hun (sport)-schoenen gaan lopen. 😊

Dus leeftijd will niks zeggen, dat is weer eens en temeer duidelijk. Ik denk zelf dat m’n kantoorbaantje hier vooral debet aan is, ondanks dat ik al m’n hele leven sport.

M’n hoofdsport is tennis en ik beoefen CrossFit dus als 2e sport. CrossFit geeft mij enorm veel stabiliteit en kracht tijdens het tennis. Ik ben veel sterker en voel meer power als ik op de baan sta.

Het werken met verschillende trainers is een goede afwisseling, want elke trainer heeft zo z’n eigen manier van doen. Mij geeft dat een goede stimulans.

Daarnaast heeft CrossFit een positief effect op m’n suikerspiegel, wat belangrijk is aangezien ik Diabetes type 2 patient ben.

De begeleiding van Primal is zeer goed en voorzichtigheid en expertise staan hoog in het vaandel.

 Dat is ook nodig want je bent regelmatig met zware gewichten en oefeningen bezig, Dit in tegenstelling tot de “gewone sportscholen“ waar over het algemeen de begeleiding in geen velden of wegen te zien is.

Doordat je met een groep mensen van dezelfde leeftijd samen traint is de sfeer gezellig en uitnodigend om te sporten. Het trainingsprogramma voor de 60+ groep is prima en afwisselend al zou ik zelf nog wel wat meer moeilijke oefeningen (hoofdstand tegen de muur b.v.) willen doen zoals dat bij de reguliere groep het geval is.

Samengevat CrossFit Primal is een perfecte plek om te sporten en aan je conditie en kracht te werken, onder prima begeleiding in een leuke sfeer met enthousiaste trainers in een prettige omgeving!

Delen mag altijd!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Oh yeah!

There's more

wist je dat

Kleding en fitness twee totaal verschillende werelden zijn.

Daarom is To-Impress onze partner op heb gebied van kleding en merchandise.