Francis Rietjens – Ik vind het super om te zien wat mijn lichaam nu allemaal kan.

Ik ben ooit bij Primal begonnen toen er nog (kick)boks lessen gegeven werden, die volgde ik 1 a 2x per week. Aan de andere kant van de mat waren de primates elke keer helemaal kapot aan het gaan. Uiteraard dacht ik toen: ‘dat wil ik ook!’

Ik weet nog de eerste keer dat ik een stang oppakte. Iedereen liep hier zomaar even mee rond. Ik pakte de stang op en schrok me kapot, dat ding was harstikke zwaar! 

Hier kom je een van de Primal huisregels meteen tegen: ‘laat je ego buiten de deur.’ Ik had het idee dat ik best fit was, maar moest mijn verwachtingen echt even bijstellen. 

Het Newborn Programma was ideaal hiervoor, alle belangrijke bewegingen kwamen aan bod en ik kon daardoor wat wennen aan die zware stang. 

Ondertussen sport ik al zo’n 5 jaar bij Primal, ik blijf nog steeds bijleren en groeien. Ik vind het super om te zien wat mijn lichaam nu allemaal kan en heb ook nog steeds nieuwe doelstellingen die ik graag wil behalen. 

De trainers bij Primal zijn heel competent. Ik vind het fijn om bij verschillende trainers te sporten, omdat iedereen elke oefening net iets anders uitlegt of net op andere dingen let. Door de verschillende tips van de trainers leer ik steeds bij en blijf ik mezelf verbeteren. 

Wat ik misschien het allermooist vind aan CrossFit bij Primal: je doet het samen. Zowel de trainers als de andere leden zijn altijd heel supportive en loodsen je door de les heen, vooral als je het zwaar hebt. De standaard afsluiting met een applaus en high five zorgt dat je je echt verbonden voelt. Je strijdt samen. 

  • Instagram: @fran_iscurrentlyreading

Delen mag altijd!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Oh yeah!

There's more

wist je dat

Kleding en fitness twee totaal verschillende werelden zijn.

Daarom is To-Impress onze partner op heb gebied van kleding en merchandise.