Is je motivatie al een tijdje helemaal (lock)down? Met deze 5 tips is ‘ie snel weer op peil.

Avondklok. Kroegen en restaurants zijn gesloten. Gezellig even winkelen zit er ook niet. Je werkt veel thuis. Of je bent een van de “happy” few die wel nog naar het werk mag komen en ziet daardoor nog steeds nauwelijks collega’s. Sterker nog, misschien ben je al sinds maart 2020 niet meer op kantoor geweest. En de sportschool dan? Jammer joh, ook die is gesloten.

Dit blog is geschreven door Willem Peters van Primal. Primal gelooft dat het onderhouden van een gezonde levensstijl leuk en toegankelijk is. Ga voor meer informatie naar www.primal.nl

Door al deze richtlijnen leef je waarschijnlijk in een kleine sociale bubbel. Dat kan een aardig negatief effect hebben op je motivatie om te sporten of überhaupt nog iets te ondernemen. Weet je wat, bekijk het lekker. Misschien dat ik Netflix vanavond wel uitgespeeld krijg.

Start met Michael Gervais zijn ochtend routine.

Michael Gervais is een gerenommeerd expert in high-performance psychologie, vooral bekend van zijn werk met de Seattle Seahawks, het Red Bull Stratos-team en ook met verschillende Olympische atleten.

Gervais heeft een hele concrete aanpak om een gevoel van verveling, lamlendigheid, stress of zelfs angst voor te blijven. Nog voordat hij ’s ochtends is opgestaan en zijn lichaam wakker maakt, start hij met een routine waarbij hij ook zijn hoofd/mind wakker maakt. Hij noemt het de morning mindset routine. Het bestaat uit 4 stappen die alles bij elkaar ongeveer 1 tot 6 minuten duren, afhankelijk van wat je prettig vindt.

  • Stap 1 Één ademhaling. Adem 1x diep in en uit.
  • Stap 2 Één dankbaarheid. Denk aan 1 ding waarvoor je dankbaar bent.
  • Stap 3 Één intentie. Niet wat je gaat doen vandaag, maar eerder hoe
  • Stap 4 Voeten op de grond. Lakens aan de kant, voeten op de grond en neem even een momentje

Doe dit nog voordat je je telefoon hebt aangeraakt of iets anders gaat doen. Sta bewust stil bij elke stap, voer het uit met aandacht. Deze korte routine is een ideale manier om je lichaam en brein wakker te maken voordat je start met je dag. Klik hier om Gervais de routine zelf te horen uitleggen.

Beweeg elke dag.

Dit kan meteen als een flinke opgave klinken. Bedenk je in dat geval dat je niet elke dag een WOD als Murph hoeft te doen. Sterker nog, het hoeft niet eens elke dag een WOD te zijn! Een stukje wandelen of fietsen of een korte stretch routine die tellen ook al. 

Het gaat erom dat je dagelijks een bewust beweegmoment afcheckt. Dit creëert namelijk momentum, wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat het je na een tijdje zowel mentaal als fysiek beter af zal gaan. 

Spreek af met een maatje.

Nog steeds moeite om thuis te sporten? Spreek dan af met een maatje, dit maakt het vaak leuker. Daarbij zorgt het bij veel mensen ook voor een stok achter de deur. Je houd elkaar namelijk verantwoordelijk. 

  • Ja maar ik mag maar 1 persoon thuis ontvangen… Spreek dan buiten af!
  • Ja maar buiten vind ik het te koud/nat/winderig…. Spreek dan digitaal af!
  • Ja maar digitaal vind ik lastig… Helaas, voor jou is er geen redding meer.

Er is geen excuus om niet met iemand af te spreken om te gaan sporten. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos. Het komt in dit geval vooral op neer op de vraag; hoe graag wil jij werken aan je gezondheid? 

Laat je inspireren. 

Koos inspiratieloos? Je kunt inspiratie opdoen via tal van wegen

  • YouTube staat vol met home workouts en trainingstips. Wij hebben zelf ook een YouTube kanaal met trainingen waarvoor je geen materiaal nodig hebt. 
  • In de Primal app plaatsen we dagelijks een WOD. De WODs zijn over het algemeen short & sweet en er is geen materiaal voor nodig. Open de Primal app, klik onderin op community, open de groep “Home WOD’s” en actie.
  • Zoek leuke WOD’s op wodwell.com of zoek op WODgenerator via google. 

Drink voldoende water. 

Je lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit water. Door voldoende water te drinken onderhoud je je vochtbalans. Dit helpt om onder om andere voedingsstoffen te verwerken, je lichaamstemperatuur te reguleren, maar ook met mentale prestaties zoals focussen, concentreren en alert blijven.

Voldoende water drinken draagt ook een steentje bij aan behoud van energie, gedurende de dag en ook tijdens een workout. Ideaal dus, nu je je hebt voorgenomen elke dag een beweegmoment in te plannen. 

Hoeveel water is voldoende vraag je? De exacte hoeveelheid hangt af van je fysieke activiteit, leeftijd, eventuele gezondheidsproblemen en omgevingsfactoren. Gemiddeld is 1,5 tot 2 liter water, verspreid over de dag een prima hoeveelheid om aan te houden.

Newborn Primate Program

De basis voor elke beginnende CrossFitter.

Delen mag altijd!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Oh yeah!

There's more

RX Fysio - I’ve got your back! But now I hurt mine..

RX Fysio - I’ve got your back! But now I hurt mine..

Eindelijk kunnen we weer buiten sporten. Al die opgekropte energie…
“Mijn sportieve leven” door Herman Slot, 90 jaar.

“Mijn sportieve leven” door Herman Slot, 90 jaar.

Herman Slot is (tot zover wij weten) de oudste lezer…

wist je dat

Kleding en fitness twee totaal verschillende werelden zijn.

Daarom is To-Impress onze partner op heb gebied van kleding en merchandise.