Primal update februari 2024.

In deze nieuwsbrief

  • Even iets anders...
  • CrossFit Open & Draft Day.
  • Primal Sessions (open podium).

Even iets anders…

Wellicht wist je het al, maar misschien ook nog niet:

Tussen 15 april en 15 juli gaat Primal beginbaas Willem ‘even iets anders’ doen. Samen met zijn gezin gaat hij in deze drie maanden een roadtrip maken door Europa.

In verband met de afwezigheid van Willem zal Primal tijdens deze periode tijdelijk haar deuren sluiten.

…Geef toe… best grappig toch? 

Natuurlijk blijven we gewoon geopend! Sterker nog, er staat een team van kundige collega’s voor je klaar om je te helpen.

Tijdens Willem zijn afwezigheid fungeert Sanna als Locatie Manager. Heb je vragen over je trainingen, je abonnement of wil je graag andere zaken bespreken, dan is Sanna jouw aanspreekpunt. 

Heb je nu prangende vragen specifiek voor Willem, wil je voor de zoveelste keer hetzelfde flauwe grapje nog eens horen of wil je héél graag zijn handtekening op je nieuwe Nano’s? 

Relax, tot april is Willem nog werkzaam als vanouds.

CrossFit Open & Draft Day.

Van 29 februari tot en met 22 maart organiseren we de CrossFit Open. Wat is de  CrossFit Open vraag je? Bekijk deze korte video!

De Open bestaat standaard uit drie workouts verdeeld over drie weken. Vanuit Primal verlengen we het event met één week en plakken we er nog een Hero workout achteraan. 

Het CrossFit Open seizoen ziet er dit jaar als volgt uit:

Tot 18 FEB – Registratie

Meld je aan voor de CrossFit Open, klik hier!

18 FEB – Draft Day

Middels een loting worden de deelnemers verdeeld over twee teams.

18 FEB t/m 1 MRT – Recruitment period 

Nog steeds tijd om aan te melden en teams mogen in deze periode deelnemers naar eigen keuze werven.

1 MRT – CrossFit Open workout 24.1

Workout 24.1 wordt bekend gemaakt op 29 FEB.

8 MRT – CrossFit Open workout 24.2

Workout 24.2 wordt bekend gemaakt op 7 MRT.

15 MRT – CrossFit Open workout 24.3

Workout 24.3 wordt bekend gemaakt op 14 MRT.

22 MRT – Hero workout

De Hero workout wordt bekend gemaakt op 21 MRT.

Zoals je ziet worden alle deelnemers verdeeld over twee teams. Deze teams gaan tijdens de gehele Open met elkaar de strijd aan voor de eerste plaats.

In welk team je zit, dat wordt bepaald tijdens Draft Day op 18 februari. De team captains krijgen de teamleden dan toegewezen middels een loting.

De CrossFit Open is toegankelijk voor alle leeftijden (ja, ook 60+) en alle niveaus. Verdeeld over drie niveaus (Foundation, Scaled en RX) kun je je namelijk inschrijven van absolute beginner tot vergevorderde atleet. 

Om deel te nemen aan de workouts op vrijdagavond dien je je officieel aan te melden voor de CrossFit Open op games.crossfit.com. Wil je de Open workouts doen en kun of wil je niet deelnemen aan de workouts op vrijdagavond, dan bieden we hier exclusief tijdens de CrossFit Open de mogelijkheid toe tijdens de lessen. 

Heb je vragen of wil je deelnemen geef het dan aan bij Willem of David of een van de team captains: 

  • Team Burpee Baboons; Kelly Beljaars en Wouter Custers.
  • Team Chimpanzee Champs; Nicole Moonen en Hans van de Moosdijk.

Primal Sessions (open podium).

2024 is ons jubileum jaar, Primal bestaat dit jaar namelijk 10 jaar! 

Het duurt nog eventjes voordat we écht jarig zijn (augustus), maar bij deze toch alvast een oproep. Het lijkt ons namelijk leuk om het verjaardagsfeest dit jaar anders aan te pakken. 

We overwegen onder andere om een open podium te organiseren. Hierbij kunnen muzikale primates in een samenstelling naar eigen keuze (mag gecombineerd worden met niet-leden) een nummer voordragen.

Lijkt het jou leuk om hier aan deel te nemen, vul dan het formulier hieronder in. Weet dat dit slechts een eerste peiling is om te zien hoeveel animo er is.

Geen schrik dus, door onderstaand formulier in te vullen is er nog niets definitief. 

This ’n that.

03 FEB – Workshop Kipping / Bar Muscle Up.

Op 3 februari zoomen we uitgebreid in op de kipping- en bar muscle up techniek. Klik hier voor meer info of meld je aan in de app. 

24 FEB – Workshop Voeding & Throwdowns / CrossFit Open.

Deze workshop helpt je bij een optimale voorbereiding op de Crossfit Open én voorziet in praktische tips voor het niet alleen overleven, maar ook rocken van Throwdowns.  

Klik hier om te lezen voor wie de workshop is en wat je kunt verwachten. De workshop is gratis voor Primal leden, meld je nu al aan in de app. 

Primal begrippenlijst. 

Clusther, 1-RM, hang snatch… We snappen dat je af en toe door de termen het bos niet meer ziet. Daarom is de Primal begrippenlijst in het leven geroepen. Naast tekstuele uitleg vind je ook veel videomateriaal van de verschillende oefeningen. Check ‘m hier!

Rumoer.

Gezellig met je CrossFt matties blijven hangen na de les is zeg maar… gezellig! Echter wanneer het heel gezellig wordt dan kan dit soms storend zijn voor de volgende les die aansluitend is gestart. Daarom vragen we je na afloop van de les naar boven te verplaatsen en/of rekening te houden met het “gezelligheids-volume” als je nog wilt napraten.

Parkeerbeleid.

Helaas is het sinds enige tijd niet meer toegestaan om te parkeren op het terrein naast Primal. Ook in de late uren kan er nog vrachtverkeer zijn. Geparkeerde auto’s kunnen hiervoor mogelijk een obstakel vormen. We vragen je daarom je auto te parkeren voor het pand, bij onze buren schuin tegenover Primal of iets verderop in de wijk. 

Borrel van de maand.

Gezellig borrelen met primates onder elkaar doe je op de laatste vrijdag van de maand! Deze maand staat de borrel gepland op 23 februari, inloop is vanaf 19:30u bij De Brouwschuur.

Maandelijkse focus.

Net als januari blijft de focus in februari op de CrossFit Open:

  • De hele maand is gevuld met veel partner WOD’s en interval workouts om je snel en met hoge intensiteit te laten bewegen. 
  • Maak je klaar voor de klassieke benchmarkWOD Amanda.
  • Verwacht een 1 rep max snatch en clean & jerk waarbij je jouw Olympische gewichthef techniek en kracht kunt testen, nog vlak voor de CrossFit Open start.
  • Vijf verschillende workouts waarbij we voor max reps gaan door middel van een verscheidenheid aan gewichten en oefeningen.

Delen mag altijd!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Oh yeah!

There's more

Primal update juni 2024.

Primal update juni 2024.

13 SEP – SAVE THE DATE! Boomshakalaka 💥 Op vrijdag…
Primal update mei 2024.

Primal update mei 2024.

8 & 9 JUN – 24H AMRAP. Van 8 op…
Primal update april 2024.

Primal update april 2024.

CrossFit Endurance van start. Uit de ledenenquête bleek dat er…
Primal update maart 2024.

Primal update maart 2024.

Terugkoppeling ledenenquête. In het kader van ‘goed werk heeft tijd…

wist je dat

Kleding en fitness twee totaal verschillende werelden zijn.

Daarom is To-Impress onze partner op heb gebied van kleding en merchandise.