Dé trend van het moment; one size fits all.

Het is dé trend van het moment; one size fits all. Iedereen is op een zoektocht naar die ene oplossing om af te vallen, gespierd te worden of gezond te leven. En “goeroes” maken hier op het moment maar al te graag gebruik van. De één na de ander claimt de oplossing te hebben gevonden, met als resultaat één en al verwarring.

Dit blog is geschreven door Ben Mengelers en Mindy Thoolen van gryp, specialisten in voeding, sport en coaching. Ga voor meer informatie naar www.gryp.nu.

Die koolhydraten hè

Die ene professor, met die onuitspreekbare achternaam uit China, zegt namelijk dat we allemaal low carb moeten eten en dat zuivel de grote boeman is. Ondertussen claimt de dieetspecialist in je favoriete tijdschrift dat veganistisch eten in combinatie met HITT training ervoor zorgt dat je binnen no time je gewenste resultaat bereikt. Als klapper op de vuurpijl komt er tegelijkertijd een dieetboek uit van één of andere BN’er met hét voedingsschema waarmee iedereen gaat afvallen (*kuch* crash… *kuch* dieet…).

Voordat je er erg in hebt eindig je met een huis vol met dure biologische groenten, angst om een potje kwark leeg te lepelen en een ontzettende haat tegen pasta en brood. Want ja, je weet toch… die koolhydraten hè. 

Het antwoord?

De one size fits all oplossing bestaat niet. Daarom is er dus ook geen enkele reden om à la minute volledige productgroepen uit je voedingspatroon te schrappen omdat professor “this ’n that” dat zegt. En nee, wanneer je liever aan de ijzers hangt of een rondje gaat rennen, hoef je ook niet opeens elke dag een HIIT-training te gaan doen omdat dit dé manier zou zijn om af te vallen. Inmiddels is iedereen er toch wel van op de hoogte; er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden.

De juiste voeding en training zijn afhankelijk van veel verschillende individuele factoren

Daarom is ons advies voor jou om, al dan niet met hulp, uit te zoeken wat bij jou past. De allerbelangrijkste factor om je doel te bereiken, is namelijk dat je het kunt volhouden. Nagenoeg niemand houdt namelijk iet vol wat niet bij hem of haar past.

Met andere woorden: geniet lekker van jouw potje kwark als je daar zo van houdt en verder geen last van hebt. Als jij echter niet tegen zuivel kan vanwege bijvoorbeeld een lactose-intolerantie of koemelkallergie, waarom zou je dit dan in vredesnaam niet schrappen?

Kijk je elke dag uit naar je boterham met kipfilet en barst je daardoor van de energie? Waarom zou je je dan laten aanpraten dat koolhydraten slecht voor je zijn of dat vlees voor chronische vermoeidheid zorgt?

Laat je niet bang maken door onderzoekers of praatjesmakers

We geloven dingen veel te snel als het van de daken wordt geschreeuwd en al helemaal als het over voeding, sporten en gezondheid gaat. Iedereen heeft daarover zijn mening klaar. Belangrijk is om te ervaren wat goed voor jou voelt. Laat je niet bang maken door onderzoekers of praatjesmakers. Er zijn maar heel weinig dingen op gebied van voeding en sport die daadwerkelijk onomstotelijk zijn bewezen en een jaar later niet weer worden weerlegd.

Er is niet één voedingsschema dat voor iedereen werkt

One size fits all bestaat niet in onze wereld, net zoals er strict genomen geen one size fits all topjes zijn (zeg nou zelf… passen die dingen ooit fatsoenlijk?). Er is niet één voedingsschema dat voor iedereen werkt, of één manier van trainen waar iedereen beter van wordt. Er is één levensstijl die bij jou past… en zelfs dat valt te betwisten.

Het Newborn Primate Program is een ideale kennismaking met CrossFit en creëert een fijne basis voor deelname aan het reguliere lesprogramma.

Delen mag altijd!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Oh yeah!

There's more

RX Fysio - I’ve got your back! But now I hurt mine..

RX Fysio - I’ve got your back! But now I hurt mine..

Eindelijk kunnen we weer buiten sporten. Al die opgekropte energie…
Is je motivatie al een tijdje helemaal (lock)down? Met deze 5 tips is ‘ie snel weer op peil.

Is je motivatie al een tijdje helemaal (lock)down? Met deze 5 tips is ‘ie snel weer op peil.

Avondklok. Kroegen en restaurants zijn gesloten. Gezellig even winkelen zit…
“Mijn sportieve leven” door Herman Slot, 90 jaar.

“Mijn sportieve leven” door Herman Slot, 90 jaar.

Herman Slot is (tot zover wij weten) de oudste lezer…

wist je dat

Kleding en fitness twee totaal verschillende werelden zijn.

Daarom is To-Impress onze partner op heb gebied van kleding en merchandise.