Renato doet al zijn hele leven aan sport en heeft heel veel verschillende sporten gedaan. Hij is gestart met het trainen van vechtsporten toen hij 8 was en doet dat nog steeds. Via allerlei stijlen en vormen, van karate tot kickboksen en wing chun tot krav maga, is Renato uitgekomen op armed combatives en SPEAR wat hij momenteel nog steeds beoefent.

Renato is 10 jaar geleden in contact gekomen met CrossFit en was toen meteen verkocht. Hij heeft destijds zijn CrossFit Level 1 diploma gehaald en is 7 jaar geleden CrossFit Helmond gestart. In 2018 heeft Renato de zaak verkocht.

Naast CrossFit lessen geven is Renato personal trainer en runt hij diverse online CrossFit projecten zoals 24AMRAP en Sterk & lenig. Alhoewel hij na een aantal blessures wat beperkt is traint hij zelf nog steeds 5-6 dagen per week vrij intensief. CrossFit coaching is in Renato‚Äôs ogen een constante evolutie van leren, testen, groeien en delen. Daarom houdt hij zo van zijn vak. Renato is CrossFit hoofdtrainer bij Primal.