Havermoutpap met blauwe bessen
Een waardevolle investering om je havermoutpap te veranderen in een gruwelijk lekker ontbijt: flavdrops. Je hebt ze in verschillende smaken en een paar druppels maken een immens verschil.
Ingrediënten:
- 60 gram havermout
- 125 gram blauwe bessen uit de diepvries
- 250 ml amandelmelk
- 120 gram hüttenkäse
- 1 dosering vanille flavdrops (of meer voor de zoetekauw)
Bereiding:
Ontdooi de blauwe bessen in de magnetron op 900 watt in 1.30 min. Schud de havermout en de melk erbij en roer het geheel door. Verwarm de pap op 900 watt in 4.30 minuten. Schep de hüttenkäse en de flavdrops door de pap en smullen maar.
In nog geen 10 minuten staat je ontbijt op tafel en klaar om op te eten. Variaties met andere soorten fruit en melk zijn overigens oneindig. Zo hebben wij ook al aardbeien en witte chocolade flavdrops gecombineerd en banaan met kokosmelk en kokos flavdrops.
Havermout-banaanpannenkoeken met speculaaskruiden
Als ontbijt, maar ook om mee te nemen en koud op te smikkelen tijdens de lunch, want wie wil er geen pannenkoeken eten?
Ingrediënten:
- 1 hele banaan
- 30-40 gram havermout
- 2-3 eieren
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 1 eetlepel kaneel
- 2 theelepels olijfolie
- 60 gram ricotta en rood fruit naar keuze
Bereiding:
Prak de banaan. Roer de havermout erdoor. Kluts de eieren en roer deze door de banaan met havermout. Voeg de speculaaskruiden en de kaneel aan de mix toe en roer goed door. Bak van de mix twee pannenkoekjes in olijfolie. Verdeel de ricotta en rood fruit over de pannenkoekjes en smullen maar.
Meeneemvariant: maak een dubbeldekker van je pannenkoeken in een handig tupperware bakje. Bouw laagjes van de pannenkoeken en de ricotta en verdeel het fruit als laatste over de top. Gegarandeerd dat er jaloerse medestanders naar je bakje staren.
Pasta met Griekse yoghurt en kip
We snappen dat droge pasta met kip niet bepaald een feest is! Met Griekse yoghurt en wat kruiden breng je daar snel en makkelijk verandering in.
Ingrediënten:
- 60 gram volkorenpasta
- 100 gram kipfilet in blokjes
- 200-300 gram groenten naar keuze
- 10 ml olijfolie
- 10 ml citroensap
- 2 el magere Griekse yoghurt
- Peterselie (vers of uit potje)
- knoflook (vers of uit potje)
- peper en zout
Bereiding:
Kook de pasta. Wok de kip en de groente in olijfolie en breng dit op smaak met peper, zout, knoflook en peterselie. Voeg de pasta en een scheutje citroensap toe. Haal de pan van het vuur en roer de Griekse yoghurt er doorheen. Aan tafel! In plaats van peterselie kun je ook werken met Italiaanse, Provinciaalse of Mediterrane kruiden. De keuze is reuze.
Durf nu nog maar eens te zeggen dat gezond eten saai is!