Grappling; submission wrestling

Grappling is een zelfverdedigingssport waarbij de nadruk ligt op het grondgevecht. Hoewel er bij deze sport ook aandacht word besteed aan worpen uit worstelen, ligt de focus voornamelijk op transities naar dominante controlepositiesklemmen en omstrengelingen op de grond, vergelijkbaar met BJJ

David en Goliath

Klein en licht overwint groot en sterk.

Vanwege de gedetailleerde benadering en het brede spectrum aan mogelijkheden, met betrekking tot technieken en bewegingen, geven grappling (en BJJ) een klein en zwakker persoon kans om te winnen van een grotere en sterkere tegenstander.

Het grondgevecht

Beslis het duel op de grond.

Grapplers beslissen in veel gevallen het duel op de grond. Een persoon die niet getraind is in het grondgevecht zal hier, ongeacht zijn kracht, het onderspit delven. De combinatie van worpen, take-downs, controleposities, klemmen en omstrengelingen maken zowel grappling als BJJ twee zeer effectieve zelfverdedigingssporten.

Begin vandaag nog!

Vanwege haar effectiviteit is het grondgevecht één van de belangrijkste pijlers binnen MMA (Mixed Martial Arts).

De lesindeling

Wat kan ik verwachten?

Verwacht een les waarbij je leert omgaan met een andere persoon die weerstand geeft. Denk hierbij aan onder andere:

  • Werptechnieken en valbreken.
  • Ontsnappingen en counters.
  • Controle posities en submissions.

Grappling is een enorm interessante en uitdagende sport waarbij je een sterk tactiel vermogen ontwikkelt. 

Fysieker en explosiever

Grappling versus BJJ

Grappling wordt beoefend in een korte broek en rash guard of t-shirt. Het grote verschil is dat BJJ wordt beoefend in een gi/kimono. Bij grappling heb je daarom veel minder houvast aan je tegenstander waardoor het spel fysieker en explosiever is.

BJJ en grappling zijn vanwege hun grote overlap een prima aanvulling op elkaar. De meeste grondvechters trainen dan ook beide disciplines. 

Neem contact op!

Maak gebruik van 2 gratis proeflessen