BJJ No Gi; submission wrestling

BJJ No Gi is een zelfverdedigingssport waarbij de nadruk ligt op het grondgevecht. Hoewel er bij deze sport ook aandacht word besteed aan worpen uit worstelen, ligt de focus voornamelijk op transities naar dominante controlepositiesklemmen en omstrengelingen op de grond, vergelijkbaar met BJJ Gi

David en Goliath

Klein en licht overwint groot en sterk.

Vanwege het brede spectrum aan mogelijkheden, met betrekking tot technieken en bewegingen, geeft BJJ een klein en zwakker persoon kans om te winnen van een grotere en sterkere tegenstander.

Het grondgevecht

Beslis het duel op de grond.

BJJ-ers beslissen in veel gevallen het duel op de grond. Een persoon die niet getraind is in het grondgevecht zal hier, ongeacht zijn kracht, het onderspit delven. De combinatie van worpen, take-downs, controleposities, klemmen en omstrengelingen maken zowel BJJ No Gi als BJJ Gi twee zeer effectieve zelfverdedigingssporten.

Begin vandaag nog!

Vanwege haar effectiviteit is het grondgevecht één van de belangrijkste pijlers binnen MMA.

De lesindeling

Wat kan ik verwachten?

Verwacht een les waarbij je leert omgaan met een andere persoon die weerstand geeft. Denk hierbij aan onder andere:

  • Werptechnieken en valbreken.
  • Ontsnappingen en counters.
  • Controle posities en submissions.

BJJ No Gi is een enorm interessante en uitdagende sport waarbij je een sterk tactiel vermogen ontwikkelt. 

Fysieker en explosiever

No Gi versus Gi

BJJ No Gi wordt beoefend in een korte broek en t-shirt of rash guard. Het grote verschil is dat BJJ Gi wordt beoefend in een gi/kimono. Bij BJJ No Gi heb je daarom veel minder houvast aan je tegenstander waardoor het spel sneller en explosiever is.

BJJ Gi en No Gi zijn vanwege hun grote overlap een prima aanvulling op elkaar. De meeste grondvechters trainen dan ook beide disciplines. 

Neem contact op!

Maak gebruik van 2 gratis proeflessen