12 mei 2019

Workshop Core Stability (B2M).

We noemen het ook wel rompstijfheid, maar dat klinkt toch iets minder chique. Het is hot en happening, iedereen doet het, de helft weet waarom en eenderde weet wat core stability überhaupt inhoudt.

In de praktijk: oneindig veel sit ups en plankvarianten die eruit zien als een wigwam of hangmat. Reality check: de meerderheid van de mensen die langer dan 1 minuut kan planken, voert de oefening gewoonweg niet goed uit.

Wat, waarom en hoe?

Wat train je nu eigenlijk als je core stability traint, waarom en hoe? Je core omvat veel meer dan enkel je buikspieren. Core stability is de capaciteit om de positie en de beweging van je romp ten opzichte van het bekken te controleren om optimale krachtproductie en krachtoverdracht te genereren.

Met andere woorden: core stability is de grondslag voor een snatch, een clean, een deadlift of enige trap-, stoot- of werptechniek als het gaat om maximale kracht(overdracht), stabiliteit, maar ook veiligheid.

Wat kan ik verwachten?

In de workshop core stability krijg je praktische handvaten en kennis omtrent coretraining. We gaan aan de slag met oefeningen die bijdragen aan het verbeteren van je rompstijfheid en daarmee indirect je sport specifieke prestaties beïnvloeden.

Wat je gaat leren:

  • Praktische oefeningen die bijdragen aan het verbeteren van core stability.
  • Technische tips over de uitvoering van die oefeningen.
  • Hoe zorg je voor minimale belasting en tegelijkertijd het versterken van je onderrug.
  • Hoe span je de juiste spieren op het juiste moment aan voor optimale training van je core.

Wist je trouwens dat spierpijn in je buik lachen bijna onmogelijk maakt…. ?! We hebben maximaal 20 plekken. Ben er dus snel bij en schrijf je in!

Wanneer

Zondag 12 mei

Tijd

11.00u tot 13.00u.

Deelname is gratis voor Primal leden.

Zit de groep vol dan plaatsen we je op de wachtlijst. Wanneer je wel aangemeld bent en zonder afmelding niet present bent tijdens de workshop dan mag je de eerstvolgende workshop van B2M niet deelnemen.
B2M

Wie zijn wij

B2M staat voor Ben Mengelers en Mindy Thoolen. Daarnaast staat de afkorting voor ons motto "Born to Move you". We hebben een passie voor voeding, sport en mindset en helpen mensen op deze drie vlakken op weg richting hun doelstelling. Dat doen we door middel van individuele coaching, workshops en lezingen. De specifieke doelstellingen zijn voor iedereen verschillend, maar kunnen we grofweg onderverdelen in 4 categorieën: afvallen, prestatieverbetering, energie- & gezondheidsmanagement en het opbouwen van spiermassa.

We hebben beiden een (top)sportachtergrond. Ben in handbal en krachtsport/weightlifting, Mindy in krachtsport/fitness. Daarnaast zijn we continu bezig met ontwikkeling en bijscholing, nieuwe dingen leren en kennis en vaardigheden verdiepen. Onze werkwijze is praktisch en individueel, maar onderbouwd vanuit de wetenschap.

We hopen jou te zien bij een van onze workshops. Heb je een individuele vraag, neem dan gerust contact met ons op.