29 juni 2019

Drakenboot festival

Op 29 juni aanstaande doet Primal mee aan het drakenboot festival op de Zuid-Willemsvaart in Weert! Lees hier alles over het drakenboot festival en het daaraan voorafgaande sponsor event.

Wacht even… Wat is een drakenboot?

Een drakenboot is een grote boot van 12,5 meter lang en 1 meter breed. De voorkant herken je aan de grote drakenkop en de achterkant aan de drakenstaart, beschilderd met drakenschubben.

Voor op de boot staat een stoel met een grote trom, deze is voor de trommelaar die het ritme bepaald. Acherop staat een stuurman of -vrouw en in het midden zitten de 16 peddelaars.

Wow, lijp! Moet je zeker ervaring voor hebben?

Drakenboot varen is niet moeilijk, iedereen kan er aan meedoen. De enige vereisten zijn dat je kunt zwemmen en tenminste 16 jaar of ouder bent.

De organisatie (Kiwanis) zorgt voor een ervaren stuurman of -vrouw. Bij de eerste race geeft de stuurman een uitgebreide uitleg en kan tijdens het opvaren naar de start alvast geoefend worden.

De drakenboot race.

Tijdens drakenboot festival vaar je tenminste 3x in de voorrondes over een afstand van ca. 250 meter. De beste teams gaan door naar de halve finales en finales.

Lees hier alles over het sponsor event

Het goede doel;

Jeugd in Beweging Weert.

De volledige opbrengst van het Drakenboot festival wordt gedoneerd aan het goede doel; Jeugd in Beweging Weert (JiBW). JiBW zet zich in voor de gezondheid van jeugd in Weert doormiddel van het aanbieden van projecten waarbij jeugd gestimuleerd wordt om te bewegen.

Doneren mag hier

Kikke! Hoe kan ik meedoen?

Om mee te varen in het Primal drakenboot team, is het een vereiste om deel te nemen aan het drakenboot sponsor event van Primal op 15 juni. 

Lees hier alles over het sponsor event