5K Run

Op zondag 19 september staat de jaarlijkse 5K run gepland. Tot nog toe hebben we nog elk jaar een run van 5 kilometer voorbij laten komen tijdens de lessen. Ditmaal pakken we het echter anders aan door er een event buiten de lessen om van te maken.

Waarom hardlopen?

Hardlopen is een veelvoorkomende activiteit in CrossFit trainingen en valt onder de categorie ‘monostructural oefeningen’. 

Naast ‘weightlifting’ en ‘gymnastics’, zijn ‘monostructural oefeningen’ een van de drie categorieën waar CrossFit WOD’s door worden gevormd. Andere monostructural oefeningen zijn bijvoorbeeld fietsen, zwemmen, touwtje springen.

Hardlopen is een veelvoorkomende oefening uit een van de drie categorieën waaruit CrossFit WOD’s ontstaan; een ideale oefening voor een meetmoment dus! 

Waarom deze afstand?

5 Kilometer is een toegankelijke en tegelijkertijd uitdagende afstand. 

Toegankelijk:

Jazeker, je moet er wel even voor trainen. Maar met een relatief korte voorbereidingstijd is iedereen in staan om deze afstand onafgebroken te hardlopen.

Uitdagend:

Op deze afstand wordt je uithoudingsvermogen en stamina flink uitgedaagd. Helemaal als je je best doet om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten.

Ja, voor iedereen!

Dit event is voor iedereen toegankelijk. Als je meedoet dan loop je de afstand altijd uit. Om je een doel te geven hebben we een RX en Scaled time cap toegevoegd. 

ScaledRX
Dames42:0026:00
Heren38:0024:00

Zie deze doelen als uitdaging. Is het momenteel nog niet haalbaar voor jou om de Scaled tijd te halen, laat je daardoor dan niet tegenhouden om mee te doen. Je kunt de 5 kilometer evengoed uitlopen, we laten de timer sowieso doorlopen. 

The distance between dreams and reality is called actions. En meedoen aan deze loop is een mooie eerste actie naar je doel.  


De Route

De loop vind plaats bij het Weerterbos rondom restaurant Daatjeshoeve. We volgen de bruine route (zie kaart), rennen met de klok mee en plakken er aan het eind nog een stukje aan zodat we precies op 5 kilometer uitkomen.

Verzamelplaats + tijdsplanning

  • 14:00u Verzamelen P1, Hoogbosweg 11, 6031 LH Nederweert
  • 14:15u Uitleg + gezamenlijke warming up
  • 14:45u Aanvang 5K Run!
  • 15:30u Mal groepsfotootje + gezamenlijke afsluiter

Ik wil meedoen.

Natuurlijk wil je meedoen! Meld je hieronder aan.

Aanmelden kan tot en met woensdag 15 september.

Newborn Primate Program

De basis voor elke beginnende CrossFitter.

Delen mag altijd!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Oh yeah!

There's more

wist je dat

Kleding en fitness twee totaal verschillende werelden zijn.

Daarom is To-Impress onze partner op heb gebied van kleding en merchandise.